joop vos

spring cannot be cancelled**david hockney

home > Noord Nu, Frederiksoord

Noord Nu, Frederiksoord

Frederiksoord, één van de Koloniën van Weldadigheid, werd in 1818 gesticht door Johannes van den Bosch. De tuinbouwschool aan de Majoor van Swietenlaan werd pas in 1883 onderdeel van de kolonie. De uitbreiding van de school in 1965 inclusief tuinen en kassen liggen wat verder op het terrein. Het onderwijsinstituut is 16 jaar gelden verhuisd naar Meppel. Frederiksoord is onderdeel van de gemeente Westerveld en sinds 2021 UNESCO Werelderfgoed.

Advertentie katern Dagblad van het Noorden over de Koloniën van Weldadigheid

Noord Nu is een initiatief van 4 in en rond Frederiksoord wonende of werkende kunstenaars: Tienke Zijlstra, Martin de Jong, Maria Berkhout en Joop Vos. Alle vier hebben een eigen expositie waarbij zij één of meerdere kunstenaars uit heel Nederland hebben uitgenodigd.

Joop Vos zal voornamelijk nieuw werk tonen. Kleine olieverfschilderijen met het landschap als thema. Grotendeels abstract met zo hier en daar verwijzingen naar horizon, water, bomen, struikgewas en paden.

Olieverfschilderij met abstract landschap van Joop Vos
z.t. | 2022 | olieverf op linnen | 30 x 24 cm

Indra Moonen maakt (fotografeert) eveneens landschappen. Ze struint regelmatig door het gebied rond de Somme, waar de bossen nog steeds de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog verraden. Ze werkt o.a. met oude foto- en druktechnieken om de melancholische sfeer te accentueren.

Zwartwit foto van de bossen rondom de Somme

Meer informatie over Noord Nu en de deelnemende kunstenaars vindt u op www.noordnu.nl